Bryggkaffe

Bryggkaffe bör vara den allra mest använda bryggmetoden i världen. Fördelarna är många och så är även antalet koppar man får ut för var bryggning samtidigt, som det ställer lägst krav på hen som sköter maskinen. Det viktigaste att tänka på när man brygger bryggkaffe är att hålla sig med ren utrustning, nyss malet kaffe samt att vara relativt noggrann med doseringen. En tumregel som vi följer på firman är 60 gram kaffe per liter vatten och sen justera upp eller ner doseringen efter egen mun.

Bryggkaffe är det vi helst dricker på Solde Kafferosteri, morgon, middag och kväll.

Hur man brygger bryggkaffe

Utöver en kaffebryggare behövs även vatten och kaffe. Kaffets malningsgrad ska vara lite finare än strösocker. Dosera cirka 6 gram per deciliter vatten, vilket motsvarar en något rågad matsked.

Nästa steg är att fylla på med en önskad mängd vatten i behållaren. Därefter är det dags att dosera kaffe.

Och glöm för guds skull inte filter. Nå, då har du bara trycka på on-knappen och vänta på att bryggaren brygger. Akta er för att överdosera kaffet, så kallat ta en för kannan. Resultatet blir bittert, skarpt och dyrt oavsett vilket kaffe som används. Sådär, nu kan du njuta av en eller flera härliga koppar bryggkaffe.

Prova något nytt?

1 av 5